Csak Te és Ő

Vajon mikor, hány évesen jöhet el, amikor 2 Felnőtt ember találkozik egymással, nem 2 család?

Minden kapcsolatban, szerelemben, akarva vagy akaratlanul, megnyilvánulva vagy megnyilvánulatlanul, valósan vagy rejtetten, de 2 család találkozik. 2 külön rendszer.

(nem véletlen hát, és jól működő rendszer volt évszázadokig a családi értékek és a társadalomban elfoglalt hely alapján választani, kijelölni – egymás számára a párokat. Működött. Ez volt az értékrend, ez volt , ami fontos volt, lehetett, sorsokat határozott, így hát ha ebben 2 ember megegyezett, olyan nagy gond már nem lehetett, hisz az egyén és az egyéni háttérbe szorult.)

Hány év és mennyi ismeret, míg Te állsz ott, és Ő áll ott – egymással szemben; pőrén és meztelenül, szégyen és gátlások nélkül; a család és a társadalom hatása, és akár csak tudatalatti korlátozó ereje nélkül. Csak Te és Ő.

Mi az, ami akkor húz egymás felé? Lelketek rezgése egy hárfára érett….

Amikor kilépsz Isten színe elé……és hátrahagysz mindent, ami van, volt. Vajon hányan tesszük meg ezt egymásért, Istenért? Hányan tudjuk ezt megtenni? Ahogyan Jézus mondta: az ember elhagyja anyját és atyját, feleségéhez csatlakozik, s a kettő testben egy lesz.  Mindannyiunknak el kell hagynunk otthonunkat, hogy megtaláljuk a valódi és nagyobb otthonunkat. Nem megtagadni, nem, de kívül hagyni. Nem elfelejteni, de nem bennük élni.

Csak Te és Ő.  Pőrén, egyedül, tisztán.

Ahogy mondják – tiszta lappal indítani…….de ilyen nincs, hisz egyikőnk lapja sem tiszta már a megszületésünk pillanatában sem. De le tudjuk-e fejteni a rárakódott és megkövült,, akadályozó rétegeket? Hogy a kapcsolatban, kapcsolódásban szabadon és tisztán álljunk.

Csak Te és Ő.

Menedéket venni  - egymásban – az isteniben. Nem hitrendszerben, vagyonban, elképzelt jólétben, jövőben, családi kapcsolatokban. Megmerítkezni egymásban.

Csak Te és Ő.